به گزارش پایگاه اطلاعرسانی پژوهشکده مطالعات راهبردی حوزه و روحانیت، جلسه شورای پژوهش با حضور حجج اسلام آقایان میرمعزی،محمدلو، زینتی، قمرزاده، هاشمیان، دیانی، بستان و کفیلی برگزار گردید.
حجت الاسلام و المسلمین میرمعزی در ابتدای جلسه در مورد طرح تاسیس کارگروه آینده پژوهی اظهار داشت: درگروه رصد و آینده پژوهی به اتاق فکر و کارگروهی نیاز داریم که نظام مسائل را احصا و پروژه ها را برای شورای پژوهش آماده سازی کند. وی در ادامه گفت: چارچوب نظری این کارگروه براساس منظومه فکری امامین انقلاب و گفتمان ناب انقلاب اسلامی و نیز نظرات سایر متفکرین اسلامی تدوین خواهد شد و اهداف، روش، محتوا، اصول و ماموریت ها مورد بازبینی قرار خواهد گرفت.
در ادامه حجت الاسلام محمدلو مدیر گروه رصد و آینده پژوهی بیان داشت: طی جلساتی که با حجت الاسلام و المسلمین بهروزی لک داشته ایم، بنا بر این شد که با روش دلفی و بارش فکری نخبگانی به نظام سوالاتی برای کارگروه آینده پژوهی دست یابیم. به علاوه یکی از کارهای صورت گرفته در این زمینه، تهیه بانک جامع علمی-پژوهشی بوده که هدف از آن، قرار گرفتن بانک رصدی در خدمت کارگروه آینده پژوهی است تا بتواند توصیف صحنه را از حیث آینده پژوهی در نسبت با حوزه علمیه صورت بندی کند.
سپس حجت الاسلام و المسلمین قمرزاده با یادآوری تاکید مقام معظم رهبری بر مسئله نگاه به آینده در مسائل حوزوی افزود: هر چه در مورد حوزه حرف می زنیم باید ارتباط مستقیمی با حکومت اسلامی پیدا کند.
در ادامه حجت الاسلام هاشمیان گفت: حوزه در مقام این است که جریان سازی کند و آینده مطلوب را محقق نماید. همچنین باید توجه داشت که آینده نگاری با آینده پژوهی هم به لحاظ روش و هم به لحاظ راهبردپردازی تفاوت دارد. به علاوه ما در حوزه، عقبه نظری مطلوبی در زمینه جامعه شناسی دین داریم که می تواند به مسئله آینده پژوهی کمک کند.
حجت الاسلام و المسلمین زینتی در ادامه این جلسه اظهار داشت: ما در ضرورت نیاز به آینده پژوهی تردیدی نداریم اما لازم است ببینیم از چه زاویه ای می خواهیم به آن نگاه می کنیم. چنین کارگروهی باید بتواند به سه نکته پاسخ دهد: سیاست های حاکم، اصول و مبانی و عرصه ها. در نتیجه پاسخ به این نکات نیز باید به آنجا برسد که حوزه برای آینده خود، قبل از وقوع پدیده ها، اندیشه و پاسخ داشته باشد.